Kronärtskocka

Kronärtskockor är ju så himlans gott! och inte speciellt svårt heller, passar prima som förrätt eller del på buffé eller kräftskivan. Man äter skockorna genom att dra loss bladen, dippa dem och gnaga av det mjuka. Sen kommer man ner till hjärtat som är helmjukt, kom bara ihåg att ta bort "skägget" i mitten innan du äter den delen!
 
 
4 port
 
Du behöver:
4 kronärtskockor
1 citron
salt
ev. lite socker
 
Gör såhär:
Ta bort de nedre grövsta bladen.
Bryt loss stjälken försiktigt lite från alla håll så får du ut fibertrådarna, skär sedan så att det blir en rak botten.
Tryck ner skockorna i en kastrull, täck dem med vatten.
Dela och pressa över citronen, lägg sedan i skalen så att de får koka med, salta och häll ev. i någon tesked socker.
Lägg en tyngd på skockorna så att de ligger under vattnet och inte flyter upp, t.ex. en tallrik eller en skål.
Låt dem koka på låg värme i ca 30-40 min.
Dra i ett blad nära mitten med fingrarna eller en tång, om det lossnar så är skockan färdigkokt.
Servera med smält smör eller kanske en bönaioli.
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0