Rösti med tillbehör

På julaftonsmorgonen fick jag bubbelvin och rösti till frukost av pappa, här kommer receptet!
 
 
 
4 port
 
Du behöver:
800 g potatis
ev 2 ägg (ger stabilitet men kan absolut uteslutas)
salt
peppar
smör/olja att steka i
creme fraiche (vegansk fraiche/yoghurt)
rom/kaviar (tångkaviar för veganskt)
hackad rödlök
 
Gör såhär:
Skala potatisen och riv den sedan grovt på ett rivjärn.
Pressa ur vätskan.
Blanda ev. med ägg, salta och peppra.
Smält smör i en stekpanna och lägg sedan ut potatissmeten i ett jämt, tunt lager.
Stek på svag värme tills potatisen blivit mjuk, ca 10 min på varje sida.
Klicka på tillbehören och njut!

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0