Enkla och supergoda chokladmuffins

Jag var hos en kompis här om veckan och vi lyckades få till muffins som hade precis rätt kladdighet och smak.
 
 
12 st
 
Du behöver:
100 g smör
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
2 dl mjöl
5 msk kakao
1 krm salt
2 ägg
100 g mörk choklad
 
Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull, ta bort den från plattan och rör i sockret.
Rör sedan i vaniljsocker, bakpulver, salt och ägg.
Sikta i mjöl och kakao och rör tills det inte är några klumpar.
Lägg upp smeten i bullformarformar, skär sedan chokladen i bitar och tryck ner några i varje form.
Grädda i ugnen i 175 grader i 8-10 min.
Servera med vispad grädde.

Kikärts- och rödbetsburgare med chèvrekräm

En middagsbjudning var inplanerad och jag var sugen på goda burgare. Sagt och gjort, detta blev det himla bra resultatet! Jag var inspirerad av en god burgare jag åt på way out west, men om jag får citera en vän "denna var godare". Skulle dock gärna ha bakat eget bröd men det orkar man ju inte alltid.
 
 
6 port
 
Du behöver:
2 förp kikärtor
2 rödbetor (ca 300 g)
1 stor gul lök
2 ägg
2 msk vetemjöl
3 vitlöksklyftor
spiskummin
cayennepeppar
salt
peppar
 
3 dl creme fraiche
70 g chèvre
salt
peppar
 
ruccola
tomat
rödlök
 
Gör såhär:
Skär chèvren i bitar och lägg dem i en skål.
Häll i creme fraiche och mixa med stavmixer.
Smaka av med salt och peppar och låt stå i kylen tills det ska serveras.
 
Hacka den gula löken och stek dem i en skvätt olja.
Skölj kikärtorna och lägg dem i en bunke, mixa tills nästan allt är mosat fast det fortfarande finns lite bitar i.
Skala, skölj och riv rödbetor (varning för röda handflator här).
Blanda rödbetsrivet med kikärtssmeten, blanda även i löken och pressa i vitlöken.
Blanda runt och tillsätt ägg och mjöl.
Smaka av med spiskummin, cayennepeppar, salt och peppar, det krävs ganska mycket kryddning för att det ska bli bra.
Forma till sex ganska platta, runda biffar och stek på medelvärme några minuter på varje sida.
Skölj så länge ruccola och skiva upp tomat och rödlök.
Bygg sedan burgarna med grillat bröd, biffar, chèvrekräm, ruccola, tomat och rödlök.
Servera med ugnspotatis, aioli och coleslaw om du vill!

Om

Min profilbild

RSS 2.0