Pastagratäng med rödbeta

Jag har gjort den här enkla pastagratängen i lite olika former förut, t.ex. med riven morot, vitkål, hårdost och lite annan kryddning och det fungerar också väldigt bra. Den här gången blev det en färgglad pastagratäng med fetaost på toppen.
 
 
 
4 port
 
Du behöver:
pasta (jag tog 7 dl fullkornscotelli men mängden kan variera lite efter pastasort)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 morot
2 stora rödbetor (ca 350 g)
2 burkar bönor (jag använde kidneybönor för att färgen passade bra)
3 dl creme fraiche
150 g fetaost
spiskummin
cayennepeppar
salt
peppar
 
Gör såhär:
Koka pastan.
Hacka löken och stek den ihop med pressad vitlök på svag värme.
Skala och riv morot och rödbetor, låt det sedan steka med lökhacket några minuter.
När pastan kokat klart häller du bort vattnet och blandar ner rödbetsröran.
Skölj bönorna och tillsätt dem, rör också i all creme fraiche.
Smaka av med spiskummin, cayenne, salt och peppar och blanda ordentligt.
Ta fram en stor ugnsfast form (jag använde långpanna).
Häll ut pastaröran i formen i ett jämnt lager.
Skär fetaosten i mindre bitar och lägg den överst på gratängen, eller smula den om du hellre vill.
Ställ in fomen högt i ugnen på 200 grader i ca 10 min.
Ät med någon grönsak du gillar, jag hade kvar coleslaw i kylen och det passade superbra till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

RSS 2.0