Naan

Ska man bjuda på indiskt så höjer man måltiden många snäpp om man bakar eget naan till, det är alltså indiskt bröd som man kan grädda i stekpannan precis före servering. Jag gjorde lite mindre bröd så för mig blev det sex bröd av den här degen, annars är det lagom till fyra.
 
 
4 naan (eller 6 små)
 
Du behöver:
25 g jäst
1 dl fingervarmt vatten
1 tsk socker
1 msk olja
2 msk matlagningsyoghurt (eller växtbaserad yoghurt)
3 dl vetemjöl + lite till utbakning
1/2 tsk salt
1 krm bakpulver
smör/(mjölkfritt) margarin att pensla med
ev. vitlök
 
Gör såhär:
Smula jästen i en bunke och häll i vattnet, tillsätt sockret och blanda tills jästen lösts upp.
Rör i oljan och yoghurten.
Blanda mjöl, salt och bakpulver och tillsätt sedan lite i taget under omrörning.
Knåda degen tills den känns genomarbetad.
Låt den sedan jäsa i runt 2 timmar.
Dela degen i fyra eller sex bitar och dra ut dem så att de blir tunna, ovala och platta.
Mjöla dem ordentligt så att de inte klibbar ihop och lägg dem i en hög.
Smält smöret/margarinet och blanda ev. i pressad vitlök om du vill ha vitlöksnaan.
Pensla bröden och stek dem ca 1 min på varje sida i en riktigt varm stekpanna.
Servera!

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0