Tonfisksallad

Nu är vi tillbaka på min frankrikeresa där vi en dag åkte trampbåt i en stor vattenfylld canyon. Vi hade såklart med oss matsäck på båten och den här dagen blev det en bit pizza som vi köpt på bageriet i hembyn samt en tonfisksallad som blev himla god!
 
 
Du behöver:
salladsblad t.ex. maché och ruccola
körsbärs-/miniplommontomater
1 liten gul lök
5 cm zucchini
1 avocado
2 ägg
1 burk tonfisk
pecorino eller annan ost du gillar
 
Dressing:
2 msk olivolja
1 tsk dijonsenap
1/2 msk balsamvinäger
en skvätt citronsaft
några droppar tabasco
salt
peppar
 
Gör såhär:
Blanda ihop dressingen.
Koka äggen till önskad hårdhet.
Skölj salladsbladen och dela tomaterna.
Skiva löken supertunnt.
Skölj zucchinin och skiva den, använd en potatisskalare för att få tunna skivor.
Tärna avocadon och vänd den i citronsaft så att den håller sig grön och fin.
Tärna ost och häll av vattnet/oljan från tonfisken.
Skala och skär äggen i bitar.
Blanda ihop allt och häll på dressingen.
 

Semitorkade körsbärstomater

Det här är så sjukt gott! Det är inte krångligt heller utan kräver bara att man kan ställa in dem i ugnen två timmar innan middagen ska serveras. Det är ett utmärkt tillbehör till pasta, eller så kan man piffa till en sallad med dem eller t.ex. lägga dem på pizzan.
 
 
 
Du behöver:
1 ask körsbärstomater (250 g)
1 tsk honung (byt mot strösocker om du ej äter honung)
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1/4 citron
 
Gör såhär:
Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form.
Skala och dela vitlöksklyftorna i fjärdedelar och sprid ut dem bland tomaterna.
Ringla över oljan och honungen.
Skiva citronen, pressa lite över tomaterna, lägg sedan även skivorna på tomaterna.
Salta och peppra.
Ställ långt ner i ugnen i 150 grader i två timmar.
Pressa sedan vitlöken över tomaterna, pressa också ut saften ur citronskivorna och lägg bort dem.
Rör runt bland tomaterna så att allt blandas jämnt.
Nu har du världsgoda tomater framför dig!

Picknickbaguette

Jag har nyss varit i frankrike och då blev det såklart en hel del av både baguetter och utflykter. Det kombinerades såklart och då blev det såhär!
 
 
Du behöver:
1 baguette
cream cheese eller majonnäs
dijonsenap
1 näve ruccola
1 bit brieost (gärna en vällagrad)
1 tomat
1 avocado
färsk basilika
salt
peppar
 
Gör såhär:
Dela baguetten i fyra bitar och skär upp dem så att de går att fylla.
Skiva tomat, brieost och avocado.
Vänd avocadon i citronsaft så att den inte blir brun innan den ska ätas.
Bred insidan i baguellen med cream cheese eller majonnäs och dijonsenap.
Salta och peppra.
Lägg i basilikablad och ruccola i botten.
Fyll i med brieost, tomat och avocado.

Om

Min profilbild

RSS 2.0