Champinjon- och spenatsoppa med parmesan

Är ni ute i sista minuten inför nyårsmiddagen och behöver en förrätt? Då har ni hittat rätt! En supergod, ändå enkel, vegetarisk, lyxig soppa med parmesanost i.
 
 
4 port (förrätt)
 
Du behöver:
200 g fryst bladspenat
200 g champinjoner
1 dl torr cider
1 msk smör
1/2 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1 dl grädde
1/2 svampbuljongtärning
2 dl riven parmesan
2 vitlöksklyftor
citronsaft
salt
peppar
 
Gör såhär:
Tina spenaten.
Skiva champinjonerna tunnt och stek dem i en kastrull tills de vätskat ur sig.
Rör i smöret och spenaten, häll på cidern och låt koka ihop.
Strö mjölet i kastrullen och rör ihop, häll sedan på mjölk, lite i taget medan det tjocknar.
Häll sedan på grädden och smula i buljongen.
Låt soppan puttra ihop i 5-10 min, ta sedan kastrullen från värme och rör i parmesan och pressa i vitlök.
Smaka av med citron, salt och peppar.
Servera med ett litet vitlöksbröd eller varför inte med vitlökskrutonger och lite extra parmesan på toppen.

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0