Tofustroganoff

Det här är en riktig gammal barndomsklassiker för mig, fast här i ny tappning med tofu iställer för korv. Det fungerar verkligen så bra, väldigt god och enkel vardagsmat! Tips för att få tofun fastare, och dessutom få den att ta åt sig mer smak, är att först frysa den och sedan tina den och pressa ur vätskan innan du strimlar upp den.
 
 
4 port
 
Du behöver:
ca 500 g tofu
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 förp passerade tomater
3 dl matlagningsgrädde eller creme fraiche (t.ex. havre)
1 msk tomatpuré
1 msk senap (jag använde dijon)
1/2-1 msk sambal oelek (går att hoppa över)
2 grönsaksbuljongtärningar
oregano
timjan
salt
peppar
 
Gör såhär:
Hacka lök och vitlök, skär tofun i strimlor.
Stek allt i en skvätt olja i en kastrull ihop med oregano och timjan.
När löken är genomstekt, häll på passerade tomater, grädde, tomatpuré, senap och sambal oelek.
Smula i buljongen och låt koka ihop.
Späd med lite vatten eller mjölk om det blir för tjockt.
Smaka av med salt och peppar.
Servera t.ex. med ris och grönsaker!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0