Enchiladas med pintobönor

En bra grej med enchiladas är att man kan blanda i lite allt möjligt man gillar, den här gången lagade jag på pintobönor. Det känns dessutom lite lyxigare än att bara göra vanliga tacos, även om den här röran skulle pasa utmärkt till det också. Det var första gången jag åt pintobönor men det var verkligen gott, hett tips! Kom bara ihåg att blötlägga dem kvällen innan du ska äta dem, och att de behöver koka i två timmar.
 
 
8 enchiladas
 
Du behöver:
5 dl torkade pintobönor
2 buljongtärningar
2 gula lökar
1 stor grön paprika
2 förp krossade tomater
4 vitlöksklyftor
sambal oelek
4 msk creme fraiche
oregano
spiskummin
koriander
chilipulver
salt
 
8 tortillas
2-3 dl creme fraiche
1-2 tsk sambal oelek
200 g riven ost
 
Gör såhär:
Blötlägg bönorna i rikligt med vatten över natten.
Koka sedan bönorna i buljong och spiskummin i två timmar innan du börjar med resten.
Smaka av dem och skölj dem i kallvatten.
Hacka löken och stek den i en skvätt olja i en stor stekpanna ller kastrull.
Hacka sedan paprikan i små bitar och och låt den steka med.
Krydda med oregano, spiskummin, chilipulver och salt.
Häll på tomatkrosset och låt koka upp.
Rör i creme fraiche, pressad vitlök och sambal oelek och smaka av.
Späd med ett par dl vatten och blanda i bönorna.
Låt stå och bli varmt.
Fördela röran i tortillabröden och rulla ihop dem med skarven nedåt i en ugnsfast form.
Blanda creme fraiche och sambal oelek i en skål och bred över.
Strö sedan över den rivna osten.
Gratinera i ca 10 min i 225 grader.
Ät ihop med en blandad sallad!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0