Mozzarellafyllda färsbiffar

Jag äter inte kött speciellt ofta men ibland händer det, och då vill jag såklat att det ska vara något speciellt och inte bara någon tråkig grillkorv eller så. Därför fyllde jag mina nötfärsbiffar med basilika och mozzarella, och oj så gott det blev. Har inte provat detta med sojafärs men kan tänka mig att det går bra det med, får bli ett försök med det en annan gång! Till detta gjorde jag en ljummen bulgursallad som var väldigt lik denna couscoussallad.
 
 
4 port
 
Du behöver:
800 g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
2 klyftor vitlök
2 msk ströbröd
2 msk grädde
1 msk dijonsenap
1 förp mozzarella
färsk basilika
salt
svartpeppar
 
Gör såhär:
Hacka löken fint och stek den lätt.
Blanda nötfärsen med ströbröd, grädde och ägg.
Rör i löken och pressa i vitlöken.
Krydda färssmeten med dijonsenap, salt och peppar.
Skiva mozzarellan i 12 lika stora skivor, hacka basilika.
Forma 24 tunna biffar, lägg sedan mozzarella och basilika på hälften av dem. Lägg sedan på de andra biffarna och kläm ihop i kanterna så att mozzarellan inte smälter ut vid stekning.
Stek några minuter på varje sida i ordentligt med smör.
Servera sedan ihop med t.ex. couscous- eller bulgursallad och en sås gjord på yoghurt, ajvar, chili, salt och peppar.
 

Marängbakelse

Detta är en enkel och härlig sommardessert som passar bra på midsommar, eller när som helst. Det går såklart bra att göra en stor maräng också så att det blir en tårta.
 
 
4 bakelser
 
Du behöver:
2 äggvitor
1/2 dl socker
 
2 dl rabarbercurd (gjorde den inte själv så har inget recept tyvärr, men googla!)
2 dl vispgrädde
1 l jordgubbar
 
Gör såhär:
Vispa äggvita och socker hårt tills bunken går att vända uppochner utan att marängen rinner.
Sätt ugnen på 150 grader.
Rita åtta cirklar på ett bakplåtspapper, jag använde ett vattenglas som jag ritade av.
Smeta ut marängen i ett ganska tunnt lager i varje cirkel och ställ sedan in dem i ugnen.
Grädda långt ner i ugnen i en timme ungefär.
När du tagit ut marängerna och de svalnat är det dags att toppa dem.
Vispa grädden och rör i curden i slutet.
Halvera eller skiva jordgubbarna.
Bygg ihop bakelserna med maräng, curdgrädde, maräng, curdgrädde och toppa sedan med jordgubbarna.
Servera!

Grön sojabönsröra

Här om dagen gjorde jag en väldigt god bönröra som passar bra som pålägg. Enkelt och smaskigt!
 
 
Du behöver:
2 dl frysta gröna sojabönor
1 msk olja
1 msk vatten
1 vitlöksklyfta
citronsaft
8-10 färska basilikablad
salt
peppar
 
Gör såhär:
Koka sojabönorna ett par minuter.
Mixa dem ihop med resten av ingredienserna och smaka av med citron, salt och peppar.
Låt stå i kylen någon timme så att röran svalnar och smakerna kommer fram.

Om

Min profilbild

RSS 2.0