Pizza med nutella och banan

Förra veckan var vi ett litet gäng som lagade pizza ihop och när alla var mätta fanns det fotfarande deg kvar, så vi bestämde oss för att göra en efterrättspizza!
 
 
Gör såhär:
Kavla pizzabotten riktigt tunn, bred på ett lager nutella och lägg på skivad banan, chokladbitar och jordnötssmörsklickar.
Grädda i 225 grader i ca 10 min, servera varje slice med en kula glass!

Blomkålsmos

Det här blev en prima middag, det var lite tidskrävande att få till men när det var klart var det smaskigt! Jag åt mitt blomkålsmos ihop med sojafärsbiffar och broccoligratäng.
 
 
6 port
 
Du behöver:
2,5 kg blomkål
smör (mjölkfritt)
havregrädde
vitlök
salt
peppar
 
Gör såhär:
Rensa blomkålen och skär bort all blast, skär den sedan i små buketter.
Lägg bitarna i en stor kastrull och häll över vatten, låt koka tills bitarna är mjuka.
Häll av vattnet och mosa sedan blomkålen med en potatisstöt.
Rör i en stor klick smör och häll i lite grädde i taget tills du är nöjd med konsistensen.
Pressa i så mycket vitlök du vill och smaka av med salt och peppar.
Servera ihop med några goda biffar som du gillar!

Nudelsoppa med shiitake och tofu

När man är lite krasslig, som jag var här om dagen, passar det himla bra med en varm buljongsoppa. Jag gjorde en med nudlar och lite andra goda grejer. Den gick också ganska snabbt att tillaga och även det passar ju bra när man är krasslig och inte vill stå i köket i flera timmar.
 
 
4 port
 
Du behöver:
300 g tofu
1/2 dl soja
1 dl rapsolja
30 g torkad shiitake
2 små morötter
några små broccolibuketter
10 cm purjolök
1 tärning svampbuljong
3 vitlöksklyftor
3 cm ingefära
1 l vatten
150-200 g valfria nudlar
citronsaft
sambal oelek
sesamolja
sesamfrön
 
Gör såhär:
Skär tofun i små tärningar och marinera i olja och soja samt 1 tsk sambal oelek.
Häll kokande vatten över shiitakesvampen och låt den svälla.
Strimla morot, broccoli och purjolök.
Strimla svampen och stek den på hög värme i en stor kastrull i en skvätt sesamolja, riv i vitlök och ingefära.
Tillsätt sedan morot, broccoli och lök och låt steka några minuter.
Ta upp dem medan du steker tofun i sin marinad och lägg sedan i dem igen och stek ihop.
Koka sålänge nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, skölj dem sedan i kallt vatten så att de inte klibbar ihop.
Smula i svampbuljongen och häll på vattnet, smaka av med pressad citron och sambal oelek, låt sedan koka några minuter.
Lägg lite nudlar i botten i tallrikarna och sleva sedan över soppan.
Toppa med sesamfrön och ät!
 

Om

Min profilbild

RSS 2.0