Aubergineröra

Den här röran fick nästan precis samma färg som vår duk. Men den är i alla fall verkligen supergod att ha t.ex. till maten eller på frukostmackan! 
 
 
1-2 dl
 
Du behöver:
1 aubergine
1 vitlöksklyfta
1 tsk - 1 msk havregrädde
citronsaft
1 tsk - 1 msk neutral olja t.ex. raps
salt
peppar
ev. lite spiskummin
 
Gör såhär:
Dela auberginen på längden, snitta ett rutmönster i fruktköttet och pensla det med olja.
Grilla halvorna med snittytan uppåt i ugnen tills köttet är mjukt, ca 30 min, i 200 grader.
Gröp sedan ur köttet och mixa det ihop med pressad vitlök, tillsätt lite havregrädde, citron och olja i taget tills du är nöjd med konsistensen.
Smaka av med salt och peppar och ev. lite spiskummin.

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0