Korv i tunnbrödrulle

Det här är en barndomsfavorit för mig, fast då hade jag nog inte mer än korv, tunnbröd, mos och ketchup på tallriken. Här kommer en vuxenvariant med vitkålssallad och gurkröra, mums! Rostad lök passar också superbra till men det glömde jag köpa den här gången.
 
 
2 port
 
Du behöver:
4 korvar (köttkorv/sojakorv eller precis vad du vill)
4 tunnbröd
salladsblad (t.ex. strimlad isbergssallad eller ruccola)
ketchup
senap
 
Potatismos:
6 medelsmå potatisar
2 msk smör
1-2 dl mjölk
salt
peppar
 
Vitkålssallad:
4 dl strimlad vitkål
1 riven morot
1/2 dl creme fraiche
1 msk majonnäs
1 tsk dijonsenap
cironsaft
salt
peppar
 
Gurkröra:
1/2 dl bostongurka/finhackad smörgåsgurka
1 msk ajvar
1/2 msk majonnäs
2 msk creme fraiche
1 tsk dijonsenap
salt
peppar
 
Gör såhär:
Börja med att skala och koka potatisarna till moset.
Blanda sedan ihop alla ingredienser till vitkålssalladen och smaka av med citron, salt och peppar.
Blanda allt till gurksalladen och smaka av med salt och peppar.
När potatisen blivit mjuk, häll av vattnet och vispa i smöret med t.ex. en elvisp.
Häll i lite mjölk i taget tills du är nöjd med konsistensen.
Krydda med salt och peppar och smaka av.
Stek sedan korven.
Stek även tunnbröden snabbt på båda sidorna så att det blir varmt, fyll det sedan med mos, vitkålssallad, gurkröra, korv, salladsblad, ketchup och senap och rulla ihop!
Rulla in i folie om du inte vill bli kladdig.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0