Butternutpumpasoppa

Pumpa är ju inte bara fint som dekoration såhär på hösten utan det är ju gott att äta också! Här kommer en mysig höstsoppa som gärna avnjuts med hembakat bröd.
 
 
4 port
 
Du behöver:
1 butternutpumpa på strax över 1 kg (skalad & urkärnad ca 850 g)
1 gul lök
3 klyftor vitlök
smör/olja att steka i
8 dl uppkokat vatten
2 buljongtärningar
2,5 dl grädde (växtbaserad fungerar superbra)
citronsaft
salt
peppar
 
Gör såhär:
Dela och kärna ur pumpan, skär bort skalet och dela den sedan i bitar.
Hacka lök och vitlök och stek i smör/olja, låt pumpan steka med.
Smula i buljongen och häll på vattnet.
Lägg på locket och låt koka ca 15 min tills pumpan är genommjuk.
Mixa sedan soppan med en stavmixer.
Häll i grädden och låt den koka upp.
Smaka sedan av soppan med citronsaft, salt och lite peppar!

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0