Krabbiffar

Jag ska börja med att erkänna att jag inte är något stort fan av skaldjur, och krabba vet jag faktiskt inte om jag någonsin ätit innan jag provade dessa biffar. Men du, jösses vad gott det var, kanske framförallt på grund av den fantastiska såsen. Ska du göra dessa biffar så skippa för allt i världen inte såsen, den är liksom hela anledningen till att den här rätten finns. Utsökt biff- och såskombo!
 
4 port
 
Du behöver:
2 burkar konserverad krabba
2 ägg
1 dm purjolök
1/2 röd paprika
1/2 msk färsk koriander
1 msk majonnäs
4 dl vitt bröd
1 tsk socker
salt
 
ströbröd till panering
 
Gör såhär:
Häll av vattnet från krabban ordentilgt, låt det gärna stå i en sil och droppa av.
Dela och skölj purjolöken och paprikan, finhacka dem sedan.
Finhacka även koriandern.
Mixa eller smula sönder brödet.
Blanda allt och smaka av med salt, rör i lite ströbröd om smeten är för lös eller majonnäs om den är för fast.
Forma till 8 eller 12 biffar och panera dem sedan i ströbröd.
Låt dem stå i kylen i 20-30 min, under tiden kan du t.ex. börjar koka ris och göra lite sallad till.
Stek dem sedan i olja i ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg.
Sen var det dags att äta, och glöm inte dipsåsen till!
 
 

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0