Bästa pizzadegen

Äntligen har jag bakat fantastiskt god pizzabotten hemma! Hemligheten är durumvetemjöl, svårare än så är det inte. Nu har vi väl klarat av det här med att äta nyttigt i januari, så när det nu är ny månad kan väl alla bara prova baka pizza med denna underbara deg?
 
 
4 pizzor
 
Du behöver:
25 g jäst
6 dl vatten
5-6 dl vetemjöl
5-6 dl durumvetemjöl + mer till utbak
3 tsk salt
 
Gör såhär:
Smula jästen i en stor bunke och lös upp det med vattnet som ska vara fingervarmt.
Blanda i mjöl tills det blir en smidig deg och knåda sedan in saltet.
Låt degen jäsa i bunken under duk i ca 45 min.
Dela sedan degen i fyra bitar och låt dem jäsa i 15 min till.
Sedan är det dags att forma degbollarna till bottnar.
Mjöla händerna och ta fram bakplåtspapper.
Istället för att kavla degen ska du dra och tryck ut den, kavlar man pressar man nämligen ut all luft som kommit in under jäsningen.
Förvärm en plåt i ugnen i 225 grader.
Toppa sedan din pizzabotten med vad du vill (du hittar förslag i min pizzakategori här på höger sida).
Grädda på den varma plåten långt ner i ugnen, då blir botten som bäst!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0