Havrekakor med choklad och nötter

Detta är riktigt goda kakor! De håller sig sega och goda så man kan gärna baka dem dagen innan man ska bjuda på dem.

 

 

Du behöver:

100 g mörk choklad
100 g hasselnötter
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
75 g smör
1/2 dl socker
1 1/2 dl brun farin
1/2 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl havregryn

 

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka chokladen och nötterna.
Blanda ihop mjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker.
Vispa smör, socker och farinsocker poröst.
Knäck i ägget.
Häll i mjölblandningen och havregrynen medan du vispar.
Tillsätt sist chokladen och nötterna.
Klicka ut smeten i platta rundlar på bakplåtspapper med hjälp av två matskedar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Låt dem svalna på galler, de är godast när de svalnat ordentligt och chokladen har stelnat.


Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0