Havrekakor med choklad och nötter

Detta är riktigt goda kakor! De håller sig sega och goda så man kan gärna baka dem dagen innan man ska bjuda på dem.

 

 

Du behöver:

100 g mörk choklad
100 g hasselnötter
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
75 g smör
1/2 dl socker
1 1/2 dl brun farin
1/2 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl havregryn

 

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka chokladen och nötterna.
Blanda ihop mjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker.
Vispa smör, socker och farinsocker poröst.
Knäck i ägget.
Häll i mjölblandningen och havregrynen medan du vispar.
Tillsätt sist chokladen och nötterna.
Klicka ut smeten i platta rundlar på bakplåtspapper med hjälp av två matskedar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Låt dem svalna på galler, de är godast när de svalnat ordentligt och chokladen har stelnat.


Pastagratäng med halloumi

Det här är ett av de bästa recepten min kompis Felicia lärt mig, det innehåller bl.a livets bästa ingredienser: pasta, vitlök och ost. Receptet är lätt att dubbla om man ska bjuda många, eller om man vill ha frysen full av smarriga matlådor.
 
 
4 portioner
 
Du behöver:
250 gram penne eller liknande pasta
1 rödlök
1 liten zucchini
1 halloumiost (200-250 gram)
1 ask körsbärstomater
3 vitlöksklyftor
400-500 gram passerade tomater
200 gram fryst spenat
200 gram riven ost
oregano
basilika
salt
peppar
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka pastan som vanligt.
Krydda de passerade tomaterna med salt, peppar, oregano och basilika.
Hacka och stek löken, pressa i vitlöken.
Skiva zucchinin tunt och skär den sedan i mindre bitar och stek dem i en skvätt olja.
Halvera körsbärstomaterna.
Stek spenaten.
Skär halloumin i tärningar och stek dem tills de fått stekyta.
Blanda ihop allt i en ugnsfast form.
Strö över den rivna osten och gratinera i 10-15 min.
Servera med en sallad!

Scones

Vad passar bättre till en långsam helgfrukost än nybakade scones? Enkelt och lyxigt!

 
 

 

 

1 scone

Du behöver:
1 dl mjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 krm salt
25 gram margarin/smör
3/4 dl mjölk/växtmjölk

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop mjöl, havregryn, salt och bakpulver.
Mosa i smöret med en gaffel.
Blanda i mjölken och rör ihop.
Klicka ut allt i en hög på en plåt och skär ett kryss i.
Grädda i ca 10 min.
Sen måste man typ dricka te till, så är det!


Om

Min profilbild

RSS 2.0