Kantarellpizza

Det här är min absoluta favoritpizza, eller den delar väl egentligen förstaplatsen med denna pizza.
Det här är en riktigt flottig och underbar pizza med tre sorters ost och som gärna toppas med bearnaisesås om man är på det humöret.
 
 
1 pizza
 
Du behöver:
1 botten av bästa pizzadegen
tomatsås
1/2 mozarellaost (ca 60 g)
1-2 nävar färska kantareller (gula eller tratt)
50 g creme bonjour kantarell
parmesan efter behag
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
färsk oregano
 
Gör såhär:
Förvärm en plåt i ugnen i 225 grader.
Smeta ut tomatsåsen i ett tunt lager.
Riv mozarellan och strö ut den.
Dela kantarellerna om de är stora och lägg på dem.
Klicka på kantarellosten med hjälp av två teskedar.
Riv över så mycket parmesan du vill ha.
Pressa vitlöken i en liten skål och häll på oljan, blanda ihop och droppa över pizzan.
Grädda på den varma plåten långt ner i ugnen.
Servera gärna med färsk oregano, tomater, ruccola och bearnaisesås om du vill!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0