Rödbets- och chèvresallad

Det här blev så gott, och enkelt ihopslängt dessutom. Att låta rödbetan vara i större bitar gör att det känns matigare än om den är nerhackad i salladen.
 
 
2 port
 
Du behöver:
ca 130 g getost
2 stora rödbetor (400-500 g)
1 dl gröna sojabönor (frysta)
3 stora blad isbergssallad
ca 30 g ruccola
1/2 rödlök
1 tomat
2 brödskivor
1 vitlöksklyfta
ca 1/2 dl solroskärnor/pinjekärnor
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 tsk dijonsenap
salt
peppar
 
Gör såhär:
Ta fram osten så att den mjuknar.
Skölj rödbetorna, dela dem på mitten och koka dem mjuka (detta tar säkert 30 min).
Koka sojabönorna så att de tinar.
Skölj och hacka isbergssallad, ruccola, rödlök och tomat.
Skär brödet i stora tärningar, stek i en msk olivolja och med en pressad vitlöksklyfta.
Blanda en msk olivolja med citron, dijonsenap, salt och peppar till en dressing.
Dela osten i bitar.
Bygg salladen med de hackade grönsakerna och bönorna i botten.
Lägg sedan på krutonger och ost, strö sedan över kärnorna och dressingen.
Lägg till sist på stora, fortfarande varma, rödbetsklyftor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0