Oumph Bourguignon

Eftersom att vi lyckades lägga vantarna på sjukt billiga oumph-filéer så har de fått vara huvudrollsinnehavare i en hel del rätter som har lagats i hushållet, senast fick de ersätta köttet i en boeuf bourguignon, och himmel vad bra det passade i långkok, och vad gott det blev!
 
 
6-8 port
 
Du behöver:
800 g oumphfiléer
4 stora schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
2 tsk timjan
1 dl tomatpuré
5 dl rött vin
400 g krossade tomater
3 stora morötter
3-6 dl vatten
3-5 msk grönsaksfond (t.ex. kantarellfond)
300 g champinjoner
peppar
salt
färsk persilja
 
Gör såhär:
Tina oumpen genom att steka den på låg värme i en stekpanna, skär den sedan i munsbitar.
Hacka och stek schalottenlök och vitlök i en stor gryta, låt oumph och timjan steka med.
Rör i tomatpuré och låt fräsa lite, häll sedan på vin och tomatkross.
Skala och dela moroten i bitar och rör ner dem i grytan.
Häll på lite vatten så att det blir lagom blött för allt att ligga och koka.
Häll i fond.
Lägg på locket och låt koka i ca 2 timmar, kolla till grytan ibland och häll i mer vatten om det behövs.
Skölj och skär champinjonerna i ganska stora bitar, stek dem i en skvätt olja eller smör i ca 15 min på låg värme.
Rör i svampen, smaka av med salt och peppar och stö över hackad, färsk persilja.
Servera med t.ex. kokt potatis och haricots verts eller broccoli.

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0