Kyckling med ingefärstäcke

Man går miste om så mycket när man bara använder ingefära i asiatiska rätter, varför inte blanda i ingefära i en creme fraichesås, bädda in en kycklingfilé med det och servera med en svamprisotto? tänkte jag. Sen gjorde jag det! Det fungerar absolut utmärkt med quornfiléer och säkert andra typer av vegofiléer också. Jag halverade några tomater och körde med dem i ugnen när kycklingen ändå skulle in, det är ju så fruktansvärt gott!
 
 
4 port
 
Du behöver:
ca 600 g tinade kycklingfiléer (eller vegofiléer)
1 msk ingefära
1/2 liten gul lök
2 små vitlöksklyftor
1-2 tsk sambal oelek
2 dl creme fraiche
salt
peppar
ev. 4 tomater
 
Risotto:
1/2 gul lök
2 klyftor vitlök
3 dl risottoris
2 dl cider/vitt vin
10 dl uppkokat vatten
2 buljongtärningar (t.ex. grönsaks + svamp)
1 rågad tsk dijonsenap
250 g champinjoner (eller annan svamp)
2 msk cream cheese
citronsaft
peppar
 
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Stek filéerna snabbt på hög värme så att de får färg på ytan, lägg dem sedan i en ugnsfast form.
Finfinhacka eller riv skalad ingefära, finhacka lök och vitlök, blanda med sambal och creme fraiche.
Salta och peppra.
Klicka ut röran på filéerna och ställ in i ugnen, ev ihop med tomater som först har halverats och fått lite salt och peppar på sig.
Låt stå i ugnen tills kycklingen och tomaterna är färdiga, ca 20-30 min.
 
Risotto:
Hacka lök och vitlök fint och stek i lite olja eller smör.
Häll på riset och låt steka med lite.
Blanda vatten, bujong och senap i en värmetålig tillbringare.
Häll cider/vin över riset och täck sedan med en del av buljongen.
Rör om ofta och späd efter hand med mer buljong så att det inte kokar torrt.
Skiva svampen och stek den i en torr stekpanna tills den vätskat ur sig, tillsätt sedan lite smör eller olja och stek tills den får färg, peppra.
Blanda i svampen när riset är mjukt, blanda i cream cheese och smaka av med citronsaft och peppar.

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0