Tomatbulgur

Jag hade missbedömt hur mycket bulgur som egentligen är en portion så jag fick en hel del över efter en gryta tidigare i veckan, för att piffa till den överblivna bulguren kokade jag ihop det här och åt det ihop med mandelbullar och parmesan, det blev väldigt gott vill jag lova! Självklart passar det som tillbehör till många andra saker också.
 
 
2 port
 
Du behöver:
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 nypa socker
oregano
timjan
1/2-1 dl vatten
2 msk tomatpuré
salt
peppar
5 dl kokt bulgur
 
Gör såhär:
Värm upp en skvätt olivolja i en kastrull, finhack vitlöken och stek den i oljan.
Häll på tomatkrosset och blanda i alla ingredienser utom bulguren.
Låt stå och puttra ett tag och smaka av.
Rör sedan i bulguren och låt allt bli varmt.

Veckomatsedel v. 35

Jag tänkte börja med en ny grej, nämligen en veckomatsedel där jag valt ut en varierad meny med recept här från bloggen. Det är ju så många recept som faller i glömska när de åker längre och längre bak i arkivet så här vill jag lyfta fram några favoritrecept som förtjänar att synas igen.
 
Kopiera menyn rakt av, laga något enstaka recept eller bara inspireras och hitta på något helt nytt, valet är ditt! Först ut är en vegetarisk vecka där många recept är/går att göra veganska.
 
Klicka på bilderna för att komma till recepten.
 
Måndag:
Börja veckan med en snabb och enkel currygryta med sojastrimlor.
 
 
Tisdag:
Pastagratäng med hasselnötter, perfekt när man hinner diska medan den står i ugnen.
 
 
Onsdag:
Håll kvar i sommaren och ät en caesarsallad.
 
 
 
Torsdag:
Trattkantarellsoppa. Kanske har du hunnit plocka egna? Annars går det ju himla bra att köpa också.
 
 
 
Fredag:
Tofucarbonara, en rätt som smakar lyxigt fast den är enkel, perfekt fredagsmiddag helt enkelt.
 
 
Lördag:
Tacos är ju aldrig fel, men praova variera det med en tacopaj.
 
 
Söndag:
Servera den veganska söndagssteken med en gräddig whiskysås och potatisgratäng, alla kommer älska det!
 
 
Helggodis:
Mixa ihop och rulla några smarriga chokladkulor som är sötade med dadlar.
 
 

Chokladkaka med zucchini och kokos

Hemodlad zucchini kan bli så otroligt stor, och vad ska man då göra med denna ljuvliga grönsak? Om du redan gjort biffar, sallad och ändå har zucchini kvar? Då är det nog dags att baka en kaka! Det här blev en väldigt krämig och mastig kaka som bäst avnjuts med en klick vispad grädde. Den är glutenfri och innehåller inget vitt socker.
 
 
ca 8 bitar
 
Du behöver:
4 dl riven zucchini
50 g dadlar (urkärnad vikt)
2 ägg
1 1/2 dl mandelmjöl
1 dl kakao
1 tsk bourbon vaniljextrakt
3 msk lönnsirap
1-2 krm salt
1/2 dl riven kokos
100 g mörk choklad ( välj sockerfri för helt sockerfri kaka)
 
Gör såhär:
Pressa ur vätskan ur zucchinin och mixa rivet ihop med dadlarna.
Mixa i ägg, mandelmjöl, kakao, vaniljextrakt, lönnsirap och salt.
Smält chokladen och blanda i den och kokosen, mixa ej.
Smöra/olja en liten form, t.ex. en brödform, "bröa" kanterna med kokos.
Häll i smeten och grädda i ugnen i 15-20 min i 175 grader.
Kakan ska vara kladdig i mitten.
Låt svalna och servera med grädde!

Om

Min profilbild

RSS 2.0