Chokladkaka med zucchini och kokos

Hemodlad zucchini kan bli så otroligt stor, och vad ska man då göra med denna ljuvliga grönsak? Om du redan gjort biffar, sallad och ändå har zucchini kvar? Då är det nog dags att baka en kaka! Det här blev en väldigt krämig och mastig kaka som bäst avnjuts med en klick vispad grädde. Den är glutenfri och innehåller inget vitt socker.
 
 
ca 8 bitar
 
Du behöver:
4 dl riven zucchini
50 g dadlar (urkärnad vikt)
2 ägg
1 1/2 dl mandelmjöl
1 dl kakao
1 tsk bourbon vaniljextrakt
3 msk lönnsirap
1-2 krm salt
1/2 dl riven kokos
100 g mörk choklad ( välj sockerfri för helt sockerfri kaka)
 
Gör såhär:
Pressa ur vätskan ur zucchinin och mixa rivet ihop med dadlarna.
Mixa i ägg, mandelmjöl, kakao, vaniljextrakt, lönnsirap och salt.
Smält chokladen och blanda i den och kokosen, mixa ej.
Smöra/olja en liten form, t.ex. en brödform, "bröa" kanterna med kokos.
Häll i smeten och grädda i ugnen i 15-20 min i 175 grader.
Kakan ska vara kladdig i mitten.
Låt svalna och servera med grädde!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

RSS 2.0