Parmesanpanerad aubergine

Det här var så himla gott och relativt enkelt! Enkla smaker och billiga ingredienser toppat med lite lyxig parmesan. Såsen jag gjorde till var en enkel variant på yoghurt, creme fraiche, finstrimlad chili, vitlök och salt. Till detta åt vi också en rejäl klick av min krämiga hummus som inte kom med på bilden.
 
 
4 port
 
Du behöver:
2 små auberginer
ca 1 dl kikärtsmjöl
2 ägg
100 g parmesan
salt
 
Gör såhär:
Skiva auberginen i centimetertjocka skivor.
Salta på alla sidor och låt dem ligga och vätska ur sig några minuter.
Torka av med papper.
Häll upp kikärtsmjöl, uppvispat ägg och finriven parmesan i varsin djup tallrik.
Vänd skivorna först i mjöl, sen i ägg och sist i osten.
Stek på medelvärme i lite smör och olja tills ytan fått gyllene färg och auberginen blivit mjuk.
Ät med t.ex. vitlöks- & chilisås, hummus, kokt potatis och en grönsallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0