Tomatbulgur

Jag hade missbedömt hur mycket bulgur som egentligen är en portion så jag fick en hel del över efter en gryta tidigare i veckan, för att piffa till den överblivna bulguren kokade jag ihop det här och åt det ihop med mandelbullar och parmesan, det blev väldigt gott vill jag lova! Självklart passar det som tillbehör till många andra saker också.
 
 
2 port
 
Du behöver:
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 nypa socker
oregano
timjan
1/2-1 dl vatten
2 msk tomatpuré
salt
peppar
5 dl kokt bulgur
 
Gör såhär:
Värm upp en skvätt olivolja i en kastrull, finhack vitlöken och stek den i oljan.
Häll på tomatkrosset och blanda i alla ingredienser utom bulguren.
Låt stå och puttra ett tag och smaka av.
Rör sedan i bulguren och låt allt bli varmt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

RSS 2.0