Nudelsoppa med röd curry och kokosmjölk

Det här är ett perfekt vardagsrecept som går att variera en hel del, prova tillsätta något extra som t.ex. någon svamp om du har några extra minuter. Annars är det nog som det är, gott, enkelt och lite kryddigt!
 
 
4-5 port
 
Du behöver:
400 g risnudlar
 
3 vitlöksklyftor
2 msk finhackad ingefära
2-3 msk röd currypasta (se till att den är fisk/räkfri om det ska vara vegetariskt)
500 g tofu
1 l vatten
1 burk (400 ml) kokosmjölk
2 msk ljus soja
2 lime
2-3 själkar salladslök
1 liten röd chili
1-2 dl cashewnötter
färsk eller fryst koriander
 
Gör såhär:
Lägg nudlarna i en värmetålig skål, koka upp vatten och häll det i skålen så att nudlarna är täckta.
Häll av vattnet när nudlarna är precis mjuka.
Finhacka vitlök och ingefära, fräs i en kastrull i en skvätt olja och rör i currypastan.
Pressa ur vätskan ur tofun och tärna den, stek ihop med curryn.
Häll på vatten och kokosmjölk och låt koka upp.
Rör i soja och pressa i saft från ena limen.
Klyfta den andra limen, skiva salladslöken, skiva eller hacka chilin och hacka nötterna grovt.
Lägg upp nudlarna i skålar, häll över soppan och toppa med limeklyftor, salladslök, chili, nötter och koriander.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0