Sushi - maki med tonfiskröra

Här kommer en smarrig makirulle med tonfiskröra, avocado och gurka. Gör en blandad sushibuffé, t.ex. med något härifrån, eller gör bara ett berg av dessa, för de är otroligt goda! Servera med soja, wasabi och kanske snabbinlagd rödlök.
 
 
6 port (ca 72 rullar)
 
Du behöver:
7 dl sushiris
8 dl vatten
 
5 msk risvinäger
3 msk socker
1/2 tsk salt
 
1 burk tonfisk i vatten
1 dl cream cheese
3 cm sträng av wasabi
 
1 avocado
1/4-1/2 liten gurka
 
7 noriark
 
Gör såhär:
Skölj riset några gånger, låt det sedan stå i kallt vatten i 15 min, skölj sedan igenom det några gånger igen.
Koka upp ris och vatten, låt sedan koka i 15 min (eller enligt anvisningen på förpackningen).
Lyft sedan kastrullen från plattan och låt stå 5 min.
Blanda vinäger, socker och salt och värm upp så att socker och salt löser upp sig.
Bred ut riset på en stor yta, t.ex. en bricka eller plåt, blanda sedan med vinägerblandningen och låt det stå tills riset svalnat.
Blanda tonfisk, cream cheese och wasabi till en röra.
Strimla gurka och avocado i avlånga, smala bitar.
Lägg ett noriark med den blanka sidan nedåt på en bambumatta.
Bred ut 1/7 av riset på ett noriark, spara 3-4 cm fritt i överkant.
Lägg sedan på en rand av tonfiskröra, avocado och gurka.
Rulla ihop med hjälp av bambumattan, blöt arket längst ut på den risfria biten för att få det att hålla ihop.
Upprepa med alla 7 ark.
Skär sedan varje rulle i 10-11 bitar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

RSS 2.0