Cannelloni med spenatfyllning

Det här var ganska enkelt att tillaga, och väldigt gott att äta! Tyvvär är det ingen supervacker rätt att försöka sig på att lägga upp (eller fota för den delen...) så om du vill kunna servera snyggt föreslår jag att du gratinerar cannellonin i portionsformar. Servera med en stor sallad och kanske lite vitlöksbröd.
 
 
 
4 port
 
Du behöver:

Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g passerade tomater
400-500 g krossade tomater
6 st soltorkade tomater i olja
salt
peppar
 
Spenatfyllning:
300 g fryst bladspenat
250 g ricotta
250 g keso
1 vitlöksklyfta
10-20 basilikablad
salt
peppar
 
200 g färska lasagneplattor (8 st)
2 dl riven ost
 
Gör såhär:
 
Tomatsås:
Finhacka lök och vitlök och stek i en liten skvätt olja i en kastrull.
Häll på passerade och krossade tomater.
Finhacka de soltorkade tomaterna och rör i dem.
Låt stå och puttra medan du gör spenatfyllningen, smaka sedan av med salt och peppar.
 
Spenatfyllning:
Tina spenaten och blanda ihop den med ricotta och keso.
Pressa i vitlöken och klipp ner basilikan.
Smaka av med salt och peppar.
 
Lägg en sträng av spenatröran på varje lasagneplatta och rulla ihop till rör.
Lägg dem i en ugnsfast form med skarvarna neråt.
Häll sedan över tomatsåsen och strö över osten.
Gratinera i ugnen i 200 grader i 15-20 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0