Stekt ris med grönsaker och ägg

Det här är en riktigt passande slutet av månaden-måltid som ändå smakar tillräckligt bra för att kännas som en lyxmåltid. Har du ris kvar som rest från en tidigare måltid så passar detta ännu mer perfekt! Plocka ur kylen och frysen på de grönsaker du har hemma och blanda ihop denna enkla rätt.
 
 
4 port
 
Du behöver:
250 g broccoli
2 dl gröna sojabönor
1 stor morot
1 paprika
8 dl kokat ris, t.ex. basmatiris
1/2 dl japansk soja
2 msk jordnötssmör
2 salladslökar (ca 80 g)
2 vitlöksklyftor
4 ägg
 
Tillbehör:
1 dl cashewnötter
1 lime
sriracha
 
Gör såhär:
Strimla broccoli fint, häll upp några cm vatten i en stor stekpanna och lägg i broccolin och sojabönorna.
Salta lite och låt det koka tills vattnet kokat bort.
Strimla morot och paprika fint, häll ner lite olja i pannan och stek broccoli, bönor, morot och paprika ihop.
Blanda sedan i riset och fräs ett tag.
Blanda i soja och jordnötssmör.
Skiva salladslök och vitlök fint och blanda i.
Knäck i ett ägg i taget och rör runt så att de blir utblandade i riset.
Hacka cashewnötterna och klyfta limen och servera till riset.
Toppa med sriracha efter önskad styrka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0