Tofucarbonara

Nu har bloggen varit oprioriterad länge nog tycker jag, så nu är det dags att sparka igång den igen! Jag har pluggat, jobbat, flyttat och renoverat (vilket fortfarande pågår) och det har varit lite dåligt med matlagning ett tag. Just nu blir det falafel från det underbara haket vi bor nära till lunch nästan varje dag för att minimera renoveringspauserna. Men ibland tar vi oss i kragen och lagar en ny maträtt, till exempel denna smarriga, snabba och enkla carbonara!
 
 
6 port
 
Du behöver:
2 förp rökt tofu (t.ex. mandel och sesam)
4 stora vitlöksklyftor
3 dl grädde
3 dl mjölk
1/2 msk dijonsenap
citronsaft
salt
peppar
 
Gör såhär:
Skiva tofun i små tunna skivor, stek dem på hög värme ihop med pressad vitlök i ca 5 min.
Häll på grädde och mjölk och låt koka upp.
Smaka av med dijonsenap, citron, salt och peppar.
Servera med pasta och kanske riven ost och färsk basilika.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

RSS 2.0