Bacon- & svamppasta med curry

Det här är ingen fine dining-måltid precis, det är snarare en rätt som är ganska barnvänlig och som skulle ha varit en riktig drömvardagsmiddag för mig när jag gick på högstadiet, förutom att jag i och för sig inte riktigt hade lärt mig tycka om svamp än då.
 
Jag föreställer mig att det går att äta något liknande på något litet hak som påstår sig vara italienskt och som har rödvitrutiga lite klibbiga vaxdukar på borden, man beställer in en currypasta fast det låter knäppt, och så får man in något som trots allt är väldigt gott. Och precis som på ett tveksamt pastahak så ska det snålas med baconet, inte för att vara snål utan för att det blir klimatsmart såklart!
 
 
4 port
 
Du behöver:
1 pkt bacon (140 g)
500 g champinjoner
ca 1 msk mild gul curry
3 vitlöksklyftor
2-3 dl creme fraiche
4-5 dl mjölk
1-2 tsk citronsaft
salt
peppar
 
4 port valfri pasta, ca 500 g
 
Gör såhär:
Skär eller klipp baconet i små bitar.
Stek det knaprigt och lägg sedan upp det på en bit hushållspapper på en tallrik, låt fettet vara kvar i pannan.
Skölj svampen och skär den sedan i små bitar och stek i pannan med baconfettet ganska länge så att de både vätskat ur sig och fått färg.
Salta och peppra.
Finhacka eller pressa vitlöken och rör i den.
Häll sedan på curryn och rör runt så att det steks med svampen.
Häll sedan på creme fraiche och mjölk och låt koka upp.
Smaka av med citron, salt och peppar.
Koka pastan i saltat vatten tills den är al dente.
Rör ihop allt i kastrullen och servera!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0