Oumph- och ostronskivlingspytt

Jag och min sambo kom över en hel drös med väldigt billiga oumphfiléer i slutet av förra året när de såldes ut på en affär i närheten. De har fått stå som mittpunkt i en del olika grytor, t.ex. i denna smarriga oumph bourguignon. Senast fick den vara med i en pytt i panna och det passade superbra! Jag tycker att filéerna gör sig bäst nerskurna i bitar istället för i sin ursprungliga form. Det blev en ganska lyxig pytt med ostronskivling och inkokt rödvin, pytt behöver alltså inte vara som den var i skolan utan kan serveras som en riktig festmåltid! Jag använder färska rödbetor och kokar själv istället för de på burk. Ett extra tips ni får är att det passar utmärkt att steka några körsbärstomater till, antingen bara som extra tillbehör eller om man vill byta ut t.ex. ägg eller rödbetor.
 
 
4-6 port
 
Du behöver:
500 g färska rödbetor
200 g morot (ca 2 st)
1 kg potatis (ca 8 st)
250 g zucchini ( 1 liten)
1 gul lök
300 g ostronskivling
400 g oumpfiléer
1 dl rödvin
2 msk mörk soja
salt
peppar
 
4-6 ägg
smör eller olja att steka i
 
Gör såhär:
Skala rödbetorna och dela dem om de är stora, koka tills de är mjuka, ca 1 timme, känn efter med en gaffel.
Skala morot och skär i munsbitar, tvätta potatisen och skär den i bitar också.
Förkoka morot och potatis tills de är nästan klara.
Tärna zucchini och finhacka lök, stek mjukt i smör eller olja.
Skölj svampen och skär den i bitar, stek, salta och peppra.
Tärna filéerna fint och stek, häll på vin och soja och låt koka in, peppra.
Stek morot och potatis och blanda sedan ihop med allt annat som stekts.
Stek ägg efter behag och/eller tomater, skiva upp rödbetorna och servera med en klick smör och salt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0