Vegansk aquafaba-aioli

Ni kanske har hört det här om att vattnet från kikärts- och bönkonserver, så kallad aquafaba, går att använda till t.ex. maränger och glass? Det här var första gången det blev något på spadet i det här hushållet men jisses vad smidigt det var! Vi lagade kikärtsbiffar och passade då på att göra en aioli till. Förut har jag gjort vegansk aioli på sojadryck och det här gick precis lika bra! Om vattnet innehåller salt behövs det inget eller bara lite salt, så tänk på att smaka av innan du saltar!
 
 
ca 3 dl (2-4 port)
 
Du behöver:
1 dl aquafaba
2-2 1/2 dl rapsolja
2 tsk-1 msk citronsaft
2 tsk-1 msk dijonsenap
1-2 klyftor vitlök
peppar
ev. salt
 
Gör såhär:
Mixa eller vispa aquafaba till ett skum, droppa sedan i olja under mixning/vispning.
Smaka sedan av med citron, dijon, pressad vitlök, peppar och ev. salt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0