Citron- & vallmokaka

Jag bakade en glutenfri kaka här om veckan och smaksatte den med citron och vallmo. Den är också fri från vitt socker och mjölk. Det är en ganska mastig kaka med lite gammaldags känsla som avnjuts bäst med en klick grädde. Jag har tidigare bakat en kaka med samma grund, fast smaksatt med choklad och kokos.
 
 
6-8 bitar
 
Du behöver:
200 g riven zucchini (ca 4 dl)
50 g urkärnade dadlar
3 1/2 dl mandelmjöl
3 msk honung
3 ägg
1 krm salt
1 citron
1 msk vallmofrön + mer till formen
 
Gör såhär:
Mixa zucchini och dadlar.
Mixa i mandelmjöl, honung, ägg och salt.
Riv zesten från citronen och rör i den och saften från citronen i smeten.
Rör i vallmofröna.
Smörj en brödform med olja/smör/margarin och strö i vallmofrön.
Häll i smeten och grädda i ca 30 min i ugnen på 175 grader.
Låt kakan svalna lite och servera med grädde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

RSS 2.0