Laxpasta med blåmögelost

Ibland är det enkla det godaste, här kommer en lyxig men snabb pastasås! Och du, gör dig själv en tjänst och sväng förbi en ostaffär på vägen hem och köp en fin smakrik mögelost där istället för en färdigpackad på mataffären.
 
 
2 port
 
Du behöver:
150-200 g laxfilé
3 vitlöksklyftor
2 dl fryst bladspenat
3 dl matlagningsgrädde
100 g blåmögelost
citronsaft
salt
peppar
200-250 g pasta (t.ex. penne)
 
Gör såhär:
Stek laxen i smör och/eller olja tills den får yta men fortfarande har en rosa kärna, salta och peppra.
Ta upp den och dela den i bitar.
Stek vitlök och spenaten och häll sedan på grädden.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Tärna osten och rör i den i såsen.
Smaka av med citron, salt och peppar.
Blanda sedan i laxen och pastan och rör runt, servera!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0