Quinotto

Det här är en härlig variant på risotto där jag i stället använt quinoa. Dessutom har höstfavoriterna svamp och grönkål fått göra sällskap i pannan.
 
 
6 port
 
Du behöver:
2 små gula lökar
3 vitlöksklyftor
4 1/2 dl quinoa
3 dl gröna linser
3 buljongtärningar
1 1/2 l vatten
600 g svamp (jag använde 300 g vardera av portabello och champinjoner)
3 dl haricots verts
1 dl naturella cashewnötter
100 g grönkål
3 dl smakrik riven ost (t.ex. västerbottensost eller lagrad präst)
citronsaft
salt
peppar
4 tomater
 
Gör såhär:
Finhacka lök och vitlök, fräs i smör och/eller olja.
Häll på quinoa och linser och låt steka i några minuter.
Koka upp vattnet och blanda i buljongtärningarna, häll lite i taget över quinoablandningen tills det blir en krämig röra och quinoa och linser är mjuka, ca 20 min.
Skiva svampen och stek den, salta och peppra.
Tina haricots vertsen genom att hälla uppkokat vatten över dem och låt det sedan stå.
Hacka nötterna.
Skölj kålen och ta bort de grova stammarna, skär i bitar.
Stek kålen och nötterna ihop i smör och/eller olja, salta.
Blanda ihop allt och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Servera med tomater!

Veckomatsedel v. 39

Här kommer en höstig veckomeny fylld av vegetariska recept!
 
Måndag:
Börja veckan med ett storkok spaghetti och sojafärssås som räcker både till middag och veckans matlådor.
 
 
Tisdag:
Just nu är det perfekt säsong för ugnsbakad pumpa med fetaost.
 
 
Onsdag:
Ta en valfri korv, gör mos och gärna en geggig röra och rulla in allt i ett tunnbröd.
 
 
Torsdag:
Rosta grönsaker i ugnen och mixa ihop till en soppa ihop med linser.
 
 
Fredag:
Medelhavsquorn med tagliatelle är en riktigt bra fredagsrätt, laga snabbt och njut länge!
 
 
Lördag:
Enchiladas med pintobönor är en riktig höjdarrätt som tar lite tid men absolut är värt det.
 
 
Söndag:
Ta en skogstur, laga sedan dessa underbara sojafärsbiffar med kantarelltopping.
 
 
Söndagsextra:
Koka ihop en jordärtskockssoppa till förrätt.
 

Rabarbersaft

Äntligen fick rabarbern som legat i frysen sen början av juni komma ut och förvandlas till en läskande saft. Saften passar utmärkt som den är till både barn och vuxna, men den kan också med fördel spetsas till en drink om ni är på det humöret!
 
 
2 liter
 
Du behöver:
1 kg rabarber
2 l vatten
6 kryddnejlikor
2 dl socker
10 g citronsyra
 
Gör såhär:
Dela rabarbern i bitar och låt den koka sönder i vattnet ihop med nejlikorna, ca 10 min.
Sila sedan bort allt i en saftduk så att du har kvar vätskan, koka upp den igen.
Ta bot kastrulen från plattan och rör i socker och citronsyra, smaka av.
Häll upp på ordentligt rengjorda flaskor medan saften fortfarande är varm.
Förvara sedan i kylen och servera med isbitar.

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0