Quinotto

Det här är en härlig variant på risotto där jag i stället använt quinoa. Dessutom har höstfavoriterna svamp och grönkål fått göra sällskap i pannan.
 
 
6 port
 
Du behöver:
2 små gula lökar
3 vitlöksklyftor
4 1/2 dl quinoa
3 dl gröna linser
3 buljongtärningar
1 1/2 l vatten
600 g svamp (jag använde 300 g vardera av portabello och champinjoner)
3 dl haricots verts
1 dl naturella cashewnötter
100 g grönkål
3 dl smakrik riven ost (t.ex. västerbottensost eller lagrad präst)
citronsaft
salt
peppar
4 tomater
 
Gör såhär:
Finhacka lök och vitlök, fräs i smör och/eller olja.
Häll på quinoa och linser och låt steka i några minuter.
Koka upp vattnet och blanda i buljongtärningarna, häll lite i taget över quinoablandningen tills det blir en krämig röra och quinoa och linser är mjuka, ca 20 min.
Skiva svampen och stek den, salta och peppra.
Tina haricots vertsen genom att hälla uppkokat vatten över dem och låt det sedan stå.
Hacka nötterna.
Skölj kålen och ta bort de grova stammarna, skär i bitar.
Stek kålen och nötterna ihop i smör och/eller olja, salta.
Blanda ihop allt och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Servera med tomater!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

RSS 2.0