Quorngryta med vitt vin och grädde

Jag ber om ursäkt för en så himla himla tråkig bild, men själva maträtten ser så tråkig ut att jag inte riktigt orkade ta en fin bild, plus att jag var väldigt hungrig vid tillfället får jag väl erkänna. Men det smakar absolut bättre än det ser ut! Och är ni allergisk mot beige mat så ha i lite mer soja och servera haricots vertsen på tallriken utan att röra ner dem i såsen, då kommer det genast se trevligare ut. Jag hittade en extra stor quornpåse på affären så det blev ett riktigt storkok, men vill du inte göra det så är det ju bara att skala ner receptet till hälften. Jag gjorde också några matlådor med pasta istället för potatis, det var också väldigt gott och det är ett bra tips om ni vill frysa in maten, fryst potatis är ju nämligen ingen höjdare.
 
 
8-10 port
 
Du behöver:
500 g champinjoner
dragon
salvia
oregano
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
900 g quorn
4 dl vitt vin
7 dl matlagningsgrädde
5 dl lätt creme fraiche
1-2 msk soja
3 msk dijonsenap
2 tärningar svampbuljong
500 g haricots verts
salt
 
Gör såhär:
Skiva och stek svampen i torr panna, rör i olja/smör, oregano, salvia och salt när svampen vätskat ur sig.
Hacka lök och vitlök och stek i en skvätt olja.
Häll i quornen och låt den steka med ett tag.
Häll på vin, grädde och creme fraiche och låt koka upp.
Rör i soja, dijon och smula i buljongen.
Smaka av och tillsätt eventuellt salt.
Rör i den förstekta svampen och haricots vertsen i slutet, låt koka upp igen och servera sedan med kokt potatis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

RSS 2.0