Senapsinlagd auberginesill

Här kommer ett recept som jag aldrig la upp i julas som jag tänker kan passa även nu till påsk för den som äter lite nytt fast ändå traditionellt påskbord. Prova skippa sillen i år och gör inlagd aubergine istället. Jag var inte alls speciellt lockad att prova detta men så blev jag bjuden på det en gång och oj så gott det var! Jag älskar senap så min bästa inläggning är såklart med massa senap i.
 
 
Du behöver:
1 liten aubergine
3 krm salt
1/2 dl skånsk senap
1/2 dl vanlig senap
1/2 dl dijonsenap
3/4 dl rårörsocker
3/4 dl rapsolja
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
1 dm purjolök
 
Gör såhär:
Skala auberginen och skär den i bitar, ca 1x2 cm.
Koka i 3-4 med saltet, skölj sedan i kallt vatten och låt det stå och droppa av.
Blanda all senap, socker, olja och vinäger.
Dela purjolöken på längden och skölj den ordentligt innan du strimlar den tunnt.
Rör ner aubergine och purjo i senapsröran.
Förvara i lufttät burk i kylen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0