Chèvrepaj

Dra mig baklänges vad gott detta var, jag lagade denna paj som en del av årets midsommarbuffé och sen två gånger till inom de närmsta veckorna för att det helt enkelt inte gick att få nog och för att jag ville bjuda alla. Det bästa av allt är att den inte alls är krånglig eller kräver något finlir, jag köpte färdig smördeg/filodeg och fyllde men det går såklart jättebra att göra ett eget också. I pajen på bilden använde jag tomater i olika färger men det syntes ju tyvärr inte så bra efter gräddningen.
 
 
4 port (8 på buffé)
 
Du behöver:
1 rulle smördeg/fiodeg
3 ägg
2 1/2 dl mjölk
2 msk dijonsenap
300-400 g getost
3-4 tomater
1-2 dl riven parmesan
salt
peppar
 
Gör såhär:
Vispa ihop ägg, mjölk och senap till en stanning, salta och peppra.
Rulla ut pajskalet i en ugnsfast form.
Skär osten i grova tärningar och täck botten.
Häll på äggstanningen.
Skiva tomaterna och lägg ut dem ovanpå osten.
Riv parmesanen och strö den överst.
Grädda pajen i ugnen i 200 grader i ca 40 min.


Kommentarer
Postat av: Lillemmish- mode - inspo

åh så smarrigt gott =)

kramizzz

2017-08-23 @ 08:06:19
URL: http://nouw.com/lillemmish

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0