Kycklingbiffar i gräddig dragonsås

För några veckor sedan lagade jag storkok med kycklingbiffar som blev väldigt goda! De blev också superbra matlådor och de går enkelt att variera med olika tillbehör. Jag åt med potatis eller med ris men jag kan tänka mig att de passar bra till pasta och nudlar också, eller matig sallad med t.ex. quinoa.
 
 
6-8 port
 
Du behöver:
750 g kycklingfärs
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1-2 tsk dragon (torkad eller färsk hackad)
salt
peppar
 
Gräddig dragonsås:
500 g champinjoner
4 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
2-3 msk dijonsenap
4 dl grädde
4 dl mjölk
2 msk kyckling- eller svampfond
ev. citron
dragon
oregano
salt
peppar
 
Gör såhär:
Vispa upp ägget i en bunke och blanda sedan i färs, ströbröd, dragon, salt och peppar.
Låt stå och svälla ett tag, forma sedan till små biffar.
Stek biffarna i en skvätt olja på hög värme så att de får fin stekyta.
Skiva champinjonerna och stek dem sedan i en stekpanna med höga kanter eller i en kastrull.
Finhacka vitlöken och rör i dem i pannan ihop med en skvätt olja när champinjonerna vätskat ur sig.
Smula i dragon och oregano och låt svampen få lite färg.
Häll sedan på vin och rör i dijon.
Tillsätt sedan grädde, mjölk och fond och låt såsen koka upp.
Smaka av såsen med citron, salt och peppar.
Lägg i biffarna och låt dem värmas upp i såsen.
Servera ihop med t.ex. broccoli och potatis eller ris.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0