Rödbetssallad

Nu kommer det ett recept på lite mer julmat, nämligen rödbetssallad! Det är ju så himla gott, speciellt ihop med köttbullar (t.ex. vegetariska mandelbullar) och stekt grönkål på en smörgås! Koka rödbetorna dagen innan det ska bli sallad av dem eller köp färdigkokta om du vill spara tid.
 
 
Du behöver:
450 g rödbetor
50 g saltgurka eller cornichoner
2 dl gräddfil
2 msk majonnäs
1/2-1 msk dijonsenap eller vanlig senap
salt
 
Gör såhär:
Tvätta och koka rödbetorna hela med skalet kvar dagen innan du ska göra salladen.
Koka tills rödbetorna är mjuka rakt igenom, det tar 1-2 timmar.
Skala de kalla rödbetorna och tärna dem.
Finhacka gurkorna.
Blanda ihop gräddfil, majonnäs och dijonsenap.
Rör i rödbetorna och gurkorna och smaka av med salt.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0