Hemmagjord tagliatelle med gräddig sås

För några veckor sedan gjorde vi egen pasta igen här hemma, vi har alltid fyllt den förut vilket ju är lite pilligt och tidskrävande men den här gången gjorde vi tagliatelle. Det var inte alls speciellt krångligt och dessutom väldigt gott! Till det gjorde vi en enkel gräddig sås med godsaker i.
 
 
4 port
 
Du behöver:
1 sats pastadeg
 
10 champinjoner
1 zucchini
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
3 dl grädde
2 dl mjölk
1 tärning svampbuljong
1 msk dijonsenap
30-40 oliver
250 g mozzarella
smör
olja
basilika
salt
peppar
 
Gör såhär:
Kör pastan till tagliatelle i en pastamaskin, låt hänga och torka till medan du gör såsen.
Skär champinjonen i kvartar, stek på låg värme tills vätskan kokat ur, tillsätt då en klick smör, en finhackad vitlöksklyfta och salt.
Häll på 1/2 dl vin och låt koka in, ta upp svampen ur pannan.
Skär zucchinin i ganska tunna halvmånar, stek på hög värme ihop med finhackad vitlök i en skvätt olja så att de får färg, salta.
Ta upp zucchinin ur pannan.
Hacka löken och de två sista vitlöksklyftorna fint.
Stek löken mjuk ihop med basilika i lite smör eller olja i pannan.
Häll sedan på resten av vinet och låt koka upp.
Häll på grädde och mjölk och smula i buljongen.
Rör i senap, oliver, svamp och zucchini.
Smaka av såsen med salt och peppar.
Koka pastan al dente, detta går fort!
Tärna mozzarellan.
Rör ihop sås, pasta och mozzarella, servera direkt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0