Fylld pasta med rödbetor och chèvre

Nu tänkte jag försöka kicka igång igen med nya recept och maträtter. Det har varit tyst här ett tag för att jag helt enkelt inte har lagat tillräckligt mycket ny mat för att fylla bloggen, men då känns det bra att ni precis som jag, har tittat in här på de befintliga recepten ändå!
 
Nu när vi inte hörts på strax över fyra månader så tänkte jag bjuda på ett recept på hemmagjord pasta med rödbetsfyllning, för att försöka imponera på er lite helt enkelt. Mitt tips gällande ost är att gå till en riktig ostaffär och be om en chèvre där, själv fick jag tag på en fantastisk dansk ekologisk ost på det viset. När du ändå är ute på stan; titta in på systemet, nämn rödbeta och getost (för vem kan uttala chèvre liksom?), köp sedan vinflaskan de ger dig. Svårare än så behöver det inte vara att fixa rätt vin till maten.
 
 
4 port
 
Du behöver:
1 sats pastadeg
1 sats gräddig sås (använd även vinet du ska servera till maten här i)
450 g rödbeta
100 g chèvre
1-2 vitlöksklyftor
citronsaft
salt
peppar
 
100 g pinjenötter
körsbärs-/babyplommontomater
ruccola
parmesanost
 
Gör såhär:
Skölj rödbetorna och koka dem mjuka.
Skala dem och mixa sedan till en slät röra.
Mixa i getost och vitlök, smaka sedan av med citron, salt och peppar.
Kavla ut pastan och stansa/skär ut former.
Lägg en klick röra på ena halvan, blöt fingret och stryk vatten längst kanten, vik sedan till en halvmåne och tryck till runt om med en gaffel så att ingen fyllning kan läcka ut.
Koka sedan i saltat vatten i ca 3 min.
Rosta under tiden pinjenötterna.
Lägg upp pastan på tallrikar, häll på sås (eller bara brynt smör om du inte orkar/vill göra gräddsås), toppa med pinjenötter, tomater, ruccola och parmesan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

RSS 2.0