Havre- & bananplättar

Det här blir lite som en blandning mellan havrekakor och amerikanska pannkakor - perfekt för den som vill ha lite sötare, fast ändå mättande och näringsrik frukost. Servera t.ex. med lönnsirap och blåbärssylt som jag gjorde, eller med keso, hackade nötter och tärnad frukt kanske?
 
 
4 port
 
Du behöver:
2 1/2 dl havregryn
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
2 bananer
2 ägg
2 msk smält smör/rapsolja
1 msk lönnsirap
 
Gör såhär:
Mixa havregrynen till ett mjöl.
Blanda i bakpulver, salt och kanel.
Mosa bananerna och rör ihop med ägg, smör/olja och lönnsirap.
Häll sedan i havreblandningen och låt stå i ca 10 min, det ska bli en tjock smet.
Klicka sedan ut smeten i klickar i en varm stekpanna och stek till plättar på båda sidorna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0