Rabarberchutney

Nu har rabarbersäsongen börjat! Att göra chutney på rabarber är supergott, dessutom passar det perfekt att göra om du inte hinner baka paj på allt om du odlar egen rabarber. Om du inte har det så kan du försöka tigga till dig några käppar av en rabarberbekant, eller så får du helt enkelt köpa i en affär eller på något torg. Och vad ska man äta chutneyn till då? Indiskt är mitt bästa tips men det fungerar också helfint till grillat kött och säkert valfritt "vegokött" också. En glasburk chutney är också en ypperlig gåbort-present!
 
 
ca 5 syltburkar
 
Du behöver:
1 kg rabarber
3 röda lökar
4 vitlöksklyftor
2 chilifrukter
1 1/2 dl socker
1 krm kanel
2 msk balsamvinäger
salt
 
Gör såhär:
Skala rabarbern och skiva den.
Finhacka rödlök, vitlök och chili.
Lägg allt i en kastrull och låt koka upp.
Rör i socker, kanel och vinäger.
Låt det koka i 20-30 min tills det tjocknar, rör om ibland och se till att det inte bränner fast i botten.
Smaka av med salt.
Häll upp chutneyn i ordentligt rengjorda glasburkar direkt och skruva på locket.
Ställ dem upp och ner nära varandra under en kökshandduk och låt dem svalna långsamt.
När de svalnat ska de förvaras i kyl där de håller i flera månader så länge de är oöppnade.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0