Smördegsknyten med chèvre och soltorkade tomater

Smördegsknyten är verkligen väldigt enkelt att göra och livar upp alla tänkbara bufféer och plockmatsbord. Den här gången gjorde jag det väldigt enkelt för mig; smördeg på rulle, en bra chèvre och en burk soltorkade tomater, det är allt jag använde mig av. Ja och så lite salt, peppar och olja också då.
 
 
8 knyten
 
Du behöver:
6 soltorkade tomater (i olja)
125 g chèvre (utan kant)
250 g smördeg
 
Gör såhär:
Skär soltorkade tomater i små bitar och blanda ihop med chèvren till en röra.
Smaka av med peppar och ev. salt.
Rulla ut smördegen, skär den i 8 lika stora delar.
Fördela fyllningen på smördegsplattorna, lägg fyllningen på ena halvan så att det enkelt går att vika degen över fyllningen.
Blöt en fingertopp med vatten och dra runt kanten på smördegsplattan, vik sedan degen och tryck ihop kanterna med en gaffel, upprepa på alla.
Pensla sedan alla knyten med lite olja för extra fras.
Grädda i 200 grader i ca 10 min (tills de fått färg) i ugnen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

RSS 2.0