Lasagne med nötfärs & rökt sidfläsk

Det här var så himlans, otroligt supergott! Om du ska äta något med kött inom den närmsta tiden så kan jag verkligen rekomendera den här lasagnen som både fylls med nötfärs och finhackat rökt sidfläsk. Den är så otroligt smakrik och rödvinsmustig, ångrade direkt att jag inte gjorde dubbel sats.
 
 
6 port
 
Du behöver:
100-150 g rökt sidfläsk (skivat eller i bit)
150 g champinjoner
1 gul lök
500 g nötfärs
2 dl rödvin
1 dl öl (eller ersätt med mer vin)
500 g passerade tomater
2 msk oxfond
1/2 dl tomatpuré
1-2 msk dijonsenap
salt
peppar
 
Bechamel:
50 g smör
1 dl vetemjöl
7 dl mjölk
1 dl grädde
salt
peppar
 
ca 350 g lasagneplattor
 
250 g mozzarella
100 g lagrad ost, t.ex präst eller parmesan
 
Gör såhär:
Finhacha fläsket, champinjonerna och löken.
Börja med att steka fläsket i en stor stekpanna, när fettet börjat smälta rör du i svamp och lök.
Ta upp det när det vätskat ur sig, är genomstekt och fått lite yta.
Lägg i en klick smör eller en skvätt olja och låt pannan bli riktigt varm.
Lägg i färsen och bryn den.
Häll sedan på vin, öl, passerad tomat, fond, tomatpuré och senap och låt koka upp.
Nu ska såsen stå och puttra och reducera ihop i ca 30 min, rör om då och då.
Smält smöret till bechamelsåsen i en kastrull, vispa i mjölet.
Häll i lite mjölk i taget samtidigt som du vispar ordentligt i botten.
Häll inte i allt på en gång för då tjocknar inte såsen.
Häll sedan i grädden och smaka av med rikligt med salt och peppar.
Rör nu i fläsk, svamp och lök i köttfärssåsen och smaka av, salta och peppra.
Varva bechamel, lasagneplattor och köttfärssås i en ugnsfast form, avsluta med bechamel.
Riv över osten.
Gratinera långt ner i ugnen i 200 grader i 30-40 minuter.
Servera ihop med en smarrig grönsallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Välkommen till min matblogg! Maten jag lagar är mestadels vegetarisk men det blir också en hel del veganskt och ibland lite kött. Kontakta mig via kommentarerna eller på tenor91@hotmail.com.

RSS 2.0