Grillade auberginehalvor

Det här gjorde jag några gånger i somras och det är ljuvligt gott och samtidigt enkelt. Nu är det kanske lite sent på säsongen för en grillkväll kanske du tycker, men då går det jättebra att köra auberginen på galler i ugn i 225 grader istället. Servera auberginen som tillbehör till i princip vad som helst, och om du råkar ha lite parmesan hemma så riv den över precis vid servering!
 
 
4 port
 
Du behöver:
2 auberginer
olivolja
färska kryddor (t.ex. oregano eller timjan)
smör/margarin
ev. parmesan eller annan smakrik ost
 
Gör såhär:
Dela aberginerna på längden och skåra dem med en kniv utan att skära igenom skalet.
Gnid in ytorna med olivolja och peta in örterna i skårorna.
Salta och peppra och lägg sedan med snittytan nedåt på grillen.
Låt ligga tills de mjukna ordentligt, ca 20 min.
Vänd halvorna och lägg på en tunn smörskiva, låt ligga tills smöret smält.
Servera direkt och toppa ev. med finriven ost.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

RSS 2.0