Grönsaker i ugn med senapsyoghurt

Jag hittade urgullig minizucchini på affären och bestämde mig för att laga en middag som skötte sig själv i ugnen. Till detta åt jag quornfiléer men det går bra med lite vad som helst, kyckling, korv, biffar osv. Är man lite extra bekväm är det bara att lägga dem ovanpå grönsakerna och låta ugnen sköta jobbet även där.
 
 
4 port
 
Du behöver:
500 g minizucchini (eller stor skuren i bitar)
350 g små gröna tomater
1 gul paprika
1 grön paprika
300 g körsbärstomater
12 oskalade vitlöksklyftor
olja
örter, t.ex. oregano och timjan
 
Senapsyoghurt:
4 dl naturell yoghurt (växtbaserad fungerar jättebra)
1 msk dijonsenap
1-2 msk grov & stark senap
ev. citron
salt
peppar
 
Gör såhär:
Skölj alla grönsaker.
Dela minizucchini på längden och de gröna tomaterna på bredden.
Skär paprika i bitar.
Blanda allt i en oljad ugnsfast form och toppa med örter.
Låt grönsakerna gå mjuka i ugnen, ca 30 min i 200 grader.
 
Senapsyoghurt:
Blanda ihop allt och smaka av med mängden senap, ev. citron samt salt och peppar.
 
 


Kommentarer
Postat av: Amanda Jona [FOTOGRAF]

Men alltså mums så gott!

2017-10-07 @ 09:18:44
URL: http://amandajona.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

RSS 2.0